Samoborski Športski Savez
Bavite se sportom
Više od 2500 aktivnih sportaša
Sportske priredbe
Ustanova za upravljanje sportskim objektima

JAVNI POZIV ZA PRIKUPLJANJE PRIJEDLOGA PROGRAMA ZA IZRADU PROGRAMA JAVNIH POTREBA U SPORTU GRADA SAMOBORA U 2017. GODINI

Predmet ovog poziva je prikupljanje pisanih prijedloga programa za izradu Programa javnih potreba u sportu Grada Samobora u 2017. godini.
Predviđeni obrasci mogu se preuzeti na dolje navedenim poveznicama i linkovima.
Ponude za provedbu Programa javnih potreba dostavljaju se poštom preporučeno ili neposrednom dostavom na adresu:

Samoborski športski savez
Andrije Hebranga 26a
10430 Samobor

zaključno s 20.09.2016. godine.

1. Poziv_za_ prikupljanje_ programa_ za_ 2017. / doc 131KB
3. Kriteriji_za_sudjelovanje_u_pozivu_za_prikupljanje_prijedloga_programa_za_izradu_programa JP _u_sportu_grada_Samobora_za_2017._godinu / doc 123 KB
4. opci_podaci_o_nositelju_programa / doc 58 KB
5. Obrazac_A_Trening i natjecanja_JP_2017. / doc 323
6. Obrazac_B_Sport_ucenika_JP_2017. / doc 68 KB
7. Obrazac_C_ Sport_osoba_sa_invaliditetom_JP_2017. / doc 189 KB
9. Obrazac_D_Sport_i_rekreacija_građana_JP_2017. / doc 66 KB
10. Obrazac_E_ Manifestacije_i_ sportske_priredbe-_JP_2017. / doc 72 KB
13. Izjava_o _točnosti_i_ istinitosti_podataka_ 2017. / doc 18 KB

Natječaj za sufinanciranje programa Javnih potreba u sportu Zagrebačke županije za 2017. godinu

Zajednica športskih udruga i saveza Zagrebačke županije objavila je natječaj za sufinanciranje programa javnih potreba sporta Zag. županije za 2017. godinu.

Natječaj traje od 11.07.2016. do 12.09.2016. godine.

Na stranici www.sport-zagrebacke-zupanije.hr možete pogledati natječajnu dokumentaciju i uvjete Natječaja.

Javni natječaj/poziv za sufinanciranje programa perspektivnih sportaša Grada Samobora u 2016. godini.

Predmet ovog poziva je prikupljanje pisanih prijedloga programa za sufinanciranja programa perspektivnih sportaša Grada Samobora članica udruga Samoborskog športskog saveza – Pozicija 8. točka 2.  Programa javnih potreba u sportu Grada Samobora u 2016. godini.

Predviđeni obrasci mogu se preuzeti na dolje navedenim poveznicama i linkovima.

Ponude za provedbu Programa javnih potreba dostavljaju se poštom preporučeno ili neposrednom dostavom na adresu:

Samoborski športski savez
Andrije Hebranga 26a
10430 Samobor

zaključno s 01. 12. 2016. godine

dokumenti_Javni_natjecaj-poziv_za_sufinanciranje_perspektivnih_sportasa_2016, zip (560 kB)

JAVNI POZIV
ZA PRIKUPLJANJE PRIJEDLOGA PROGRAMA ZA FINANCIRANJE PROJEKATA SPORTSKIH UDRUGA ČLANICA SAMOBORSKOG ŠPORTSKOG SAVEZA – POZICIJA 11 PROGRAMA JP U SPORTU GRADA SAMOBORA ZA 2016. GODINU

Predmet ovog poziva je prikupljanje pisanih prijedloga programa za financiranja projekata sportskih udruga članica Samoborskog športskog saveza – Pozicija 11 Programa javnih potreba u sportu Grada Samobora u 2016. godini.
Predviđeni obrasci mogu se preuzeti na dolje navedenim poveznicama i linkovima.
Ponude za provedbu Programa javnih potreba dostavljaju se poštom preporučeno ili neposrednom dostavom na adresu:

Samoborski športski savez
Andrije Hebranga 26a
10430 Samobor


zaključno s 07. 12. 2016. godine.

Marijana Radek

Natječaj rezerva, zip (269 KB)

JAVNI NATJEČAJ / POZIV ZA PRIKUPLJANJE PRIJEDLOGA PROGRAMA ZA FINANCIRANJE PROJEKATA SPORTSKIH UDRUGA ČLANICA SAMOBORSKOG ŠPORTSKOG SAVEZA – POZICIJA 2 PROGRAMA JP U SPORTU GRADA SAMOBORA ZA 2016. GODINU – OSTALE LOKALNE SPORTSKE PRIREDBE

Predmet ovog poziva je prikupljanje pisanih prijedloga programa za financiranja projekata sportskih udruga članica Samoborskog športskog saveza – Pozicija 2 Programa javnih potreba u sportu Grada Samobora u 2016. godini.
Predviđeni obrasci mogu se preuzeti na dolje navedenim poveznicama i linkovima.
Ponude za provedbu Programa javnih potreba – POZICIJA 2 - dostavljaju se poštom preporučeno ili neposrednom dostavom na adresu:

Samoborski športski savez
Andrije Hebranga 26a
10430 Samobor


zaključno s 07. 12. 2016. godine.

Marijana Radek

Natječaj priredbe, zip (266 KB)

Usvojen Pravilnik za proglašenje najboljih sportaša, sportskih ekipa i sportskih djelatnika Grada Samobora

20. studenog 2015.

Izvršni odbor Samoborskog športskog saveza na 20. Sjednici održanoj dana 04. Studenog 2015. Usvojio je Pravilnik za proglašenje najboljih u sportu Grada Samobora. Više o kriterijima pogledati na donjem linku.

Pravilnik o izboru sportaša Grada Samobora - doc / 150kB


Očitovanje Porezne uprave vezano na porezni status neprofitnih pravnih osoba

20. studenog 2015.

Porezna uprava uputa o postupanju - gospodarska djelatnost udruga-1.pdf / 511kB


Sportski susreti Samobor – Brežice 2015

15. listopada 2015.

Samoborski sportaši susreli su se jučer na sportskim borilištima sa prijateljima sportašima iz Brežica na njihovom jučerašnjem zajedničkom tradicionalnom sportskom susretu u Samoboru.
Zbog vremenskih neprilika i nemogućnosti odigravanja utakmice zbog potopljenih travnjaka na nogometnom terenu otkazana je utakmica između NK Zrinski i NK Brežice – pioniri.
U košarkaškoj utakmici veterani Samobora svladali su veteranski sastav Brežica s rezultatom 71 : 55, a naše rukometne “lavice” pobijedile su brežičke rukometašice rezultatom 32 : 18. Tenis susreti su završili neodlučeno 2 : 2. U stolnom tenisu gosti su bili bolji i dominantniji i ostvarili pobjedu 8 : 2.
Uzvratni susreti će se održati u Brežicama sljedeće srijede 21. listopada 2015. Riječ je o tradicionalnom godišnjem okupljanju sportskih prijatelja u povodu obilježavanja i proslave Dana Grada Samobora. Susret su organizirali Samoborski športski savez i Športna Zveza Brežice. Karakter mu je sportsko-rekreativni, pa rezultati, doduše, nisu ni bili u prvom planu iako sportskog duha i borbenosti nije nedostajalo.
Održavanje prijateljstva i sportske suradnje između dvaju susjednih prekograničnih gradova i ovaj put je došlo do izražaja, posebno na kraju dana, na zajedničkom okupljanju, uz domjenak i razgovore u predvorju Sportske dvorane Samobor. Tamo su sve okupljene pozdravili samoborski pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat koji je godinama organizirao ove susrete te član Izvršnog odbora Samoborskog športskog saveza Boris Makarun te potpredsjednik Športne zveze Brežice Dražen Vegel i stručni suradnik Ivan Gerjevič.


Svečano otvorenje Fitness parka Samobor

12. listopada 2015.

Svečanim rezanjem vrpce, gradonačelnik Samobora Krešo Beljak, u pratnji čelnika Samoborskog športskog saveza, predsjednika Mire Kelečića i tajnice Marijane Radek, otvorio je u podne vanjski fitness park uz Sportsku dvoranu Samobor. U njemu je 11 sprava za rekreaciju svih stanovnika u cilju očuvanja zdravlja i 3 pametne klupe mladog hrvatskog inovatora Ivana Mrvoša. Sprave su prvi iskušali najbolji samoborski sportaši, karatašica Ana Lenard i biciklist Filip Turk, a potom i ostali gosti i uzvanici na otvorenju, ponajprije samoborski srednjoškolci u pratnji svojih ravnatelja. Od sada u fitnessu mogu uživati i svi građani.

Ana Lenard i Filip Turk vrlo su se pohvalno izrazili o izgradnji ovog trening parka na otvorenom, naglasivši da su oblici vježbanja na ovim spravama za njih samo za opuštanje od napornih treninga, ali za sve naše sugrađane, i mlade, i stare, i te kako dobra prilika za stjecanje i očuvanje kondicije.

Park se prostire na površini od oko 550 četvornih metara, Ove sprave i setovi omogućuju jačanje i razgibavanje svih mišićnih skupina te su prigodne za treninge aktivnih sportaša i za rekreativne aktivnosti stanovništva.

Sprave za vježbanje postavljene su oko umjetničke javne skulpture “Slamka” autora Borisa Šimunovića. “Slamka” je naznaka ljudskog odnosa prema Zemlji. Prikazuje kako rasipno crpimo njene izvore i predstavlja simbol dosad iskorištenih prirodnih bogatstava kao i upozorenje da ostatke tih prirodnih bogatstava crpimo na slamku.

Klupe su potpuna tehnološka inovacija i koriste obnovljive izvore energije – solarnu energiju – pa se i time pokazuje osviještenost te čuvaju prirodni resursi i izvori Zemlje. Nosivost klupe je oko 300 kilograma i na njoj mogu sjediti tri ili četiri osobe. Svaka ima po četiri USB ulaza za mobitele i tablete, noćnu rasvjetu, kontrolu CO2, prikaz temperature zraka, snaga joj je 60 wati, a dnevno proizvede oko 1 kw električne energije.

Pametne klupe energetski su neovisne jer se napajaju putem solarnih ploča, a putem “vlastite pameti’ sve procese kontroliraju dva računala unutar nje.


Započeli radovi postave Vanjskog fitness parka Samobor

Danas su započeli radovi iskopa za postavu vanjskog Fitness parka Samobor u ulici Andrije Hebranga u Samoboru.

Samoborski športski savez uz potporu Hrvatskog olimpijskog odbora, Ustanova SOS i Grada Samobora postavit će 13 sprava za vježbanje na zelenu površinu kod Sportske dvorane Samobor gdje bi se uz vanjske postojeće sportske terene (atletska staza, rukometno, košarkaško i odbojkaško igralište) povećali sportski sadržaji i zaokružila priča sa cjelokupnim Sportskim parkom Samobor.

Vanjski fitness je idealno rješenje za svaki grad jer potiče zdraviji i aktivniji način života lokalne zajednice i oprema koja će se postaviti za potrebe realizacije Fitness parka bit će dostupna djeci, mladeži, sportašima i osobama starije životne dobi te se može koristiti u svako godišnje doba.
Fitness i sportski park koristit će besplatno za svoje potrebe svi sportaši, ali i građani grada Samobora za potrebe rekreacije.


Liječnički pregledi sportaša Grada Samobora u 2015. godini

Obavještavamo Vas da je za liječničke preglede sportaša grada Samobora u drugom dijelu 2015. godine – od kolovoza 2015. pa do kraja prosinca 2015. – sklopljen  Ugovor sa dr. Almenkom Balenović, dr. spec. med. rada i sporta.

Pregled će obuhvaćati: osnovnu antropometriju, visinu, težinu, puls, tlak, EKG, spirometriju, pregled ekstremiteta, kralježnice, stopala, pregled tonzila i limfnih čvorova.

U prilogu se nalaze termini za preglede te kontakti dr. Balenović s kojom ćete direktno dogovarati termine za preglede članova i natjecatelja vaših klubova.

Ordinacija
tel: 01 2821- 660, 661
fax: 01 2821 662

mob: 098 226 824- dr. Balenović

mail:
almenka.balenovic@yahoo.com
balenovic.almenka@gmail.com

Sportaši koji imaju zdravstvene teškoće, pod kontrolom su zbog nekih kroničnih stanja ili bolesti ili su na prethodnom sportskom pregledu upućeni na dodatne pretrage, svakako neka na pregled ponesu medicinsku dokumentaciju i molimo da svi ispune gore navedenu anketu i da je potpišu roditelji.

Obzirom na veliki broj planiranih pregleda, a kako bi izbjegli nepotrebna duga čekanja Vaših članova i stigli se pregledati svi Vaši članovi na vrijeme, molim klubove da se pridržavaju zadanih i dogovorenih termina, te organiziraju dolazak svojih sportaša u dogovorenim terminima.

Termine za preglede možete dogovarati već od 15. lipnja 2015. godine, a pogotovo oni najhitniji za mjesec kolovoz.

Termini za pregled - download
Anketa - download


Hrvatski sabor sporta u Zagrebu

Jučer smo bili na Hrvatskom saboru sporta gdje su doneseni važni zaključci na Nacrt prijedloga Zakona o sportu.

"Nacrt prijedloga Zakona o sportu koji je u završnoj fazi javnog savjetovanja (do 31. svibnja), neprihvatljiv je i loš za hrvatski sport, jedan je od zaključka kojeg su jednoglasno usvojili sudionici Sabora hrvatskog sporta, njih više od dvjesto iz redova nacionalnih sportskih saveza, županijskih sportskih zajednica, olimpijaca i vrhunskih hrvatskih sportaša, sportskih instucija, ustanova i hrvatske akademske zajednice okupljeni u organizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) i Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (KIF)."

 Više saznajte na: http://www.hoo.hr/hr/olimpizam/olimpijske-vijesti/3464-zakon-se-ne-smije-donijeti-bez-nacionalnog-programa-sporta


Održana redovna Skupština Samoborskog športskog saveza

Samoborski športski savez je u srijedu, 20. svibnja, u predvorju Sportske dvorane Samobor održao svoju redovnu sjednicu Skupštine i uz 33 člana s pravom glasa prihvatio sva izvješća za 2014. godinu, koja su iznijeli predstavnici tijela Skupštine na čelu s predsjednikom Mirom Kelečićem i tajnicom Marijanom Radek.

Iz iscrpnih materijala, u kojima su pobrojane sve aktivnosti, financijsko izvješće, kao i izvješće Nadzornog odbora, razvidno je da je Samoborski športski savez dobro organiziran, funkcionira i ispunjava sve obveze prema članicama, pa primjedbi na rad i rasprava oko izvješća nije bilo.

No, kako je naglašeno, potrebe korisnika, kojih je sve više, a već sada je u Savezu 67 sportskih udruga koje djeluju kroz 39 sportova, iz godine u godinu su sve veće, ali su i rezultati na svim razinama sve značajniji.

Istaknuta je dobra suradnja i gotovo svakodnevna komunikacija s Gradom, koji je u prošloj godini izdvojio iz svog proračuna gotovo 5,5 milijuna kuna za Program javnih potreba u sportu.

No, Samoborski športski savez tek čekaju izmjene u radu, jer svoj Statut će prema novom Zakonu o radu udrugama uskladiti u lipnju na izvanrednoj sjednici Skupštine, nakon što Gradsko vijeće Grada Samobora rebalansom potvrdi dodatna sredstva u visini od 290 tisuća kuna, kojima će se osigurati rad sportske ambulante, program Fitness parka Samobor i razvojni program. Do tada svi skupštinari imaju pravo iznijeti svoje primjedbe i prijedloge, jer svima je u cilju da Statut, kao temeljni akt udruge, bude kvalitetan i prihvaćen.

Na kraju se skupštinarima obratio pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat, koji je govorio o problemima vezanima uz rad sportske ambulante zbog premalog broja stručnih kadrova za potrebe sportaša te potvrdio dobru suradnju Grada sa Savezom, koja doprinosi rješavanju takvih, ali i ostalih manjih problema.


Proglašeni najbolji u sportu Grada Samobora u 2014. godini

Sinoćnje proglašenje najboljih u samoborskom sportu za 2014. godinu, održano u Sportskoj dvorani Samobor, bio je pravi spektakl koji je u režiji Samoborskog sportskog saveza osmislila njegova tajnica Marijana Radek. Sportaši su se u opuštenoj atmosferi doista mogli osjećati kao filmske zvijezde na zvjezdanoj pozornici, uza zanimljiv i nenametljiv popratni program.

Pročitaj cijeli članak >>

Info - O savezu

 ANDRIJE HEBRANGA 26A, 10430 SAMOBOR
tel:01/3365-555
fax:01/3336-406
email:info@samoborski-sport.hr
web:http://www.samoborski-sport.hr

Predsjednik:

MIRO KELEČIĆ, predsjednik@samoborski-sport.hr

Tajnik:

MARIJANA RADEK, tel: 091 3366 975

ČLANOVI IZVRŠNOG ODBORA SŠS

Miro Kelečić - predsjednik
Dragutin Marović – potpredsjednik
Davor Cipek – potpredsjednik
Martina Bublić – član
Vladimir Čerkez – član
Hrvoje Frankić – član
Saša Kolman – član
Boris Makarun – član
Mladen Vlahović – član

ČLANOVI NADZORNOG ODBORA SŠS

Vladimir Šujster -- predsjednik
Milan Garašić– član
Mijo Noršić – član

STRUČNA SLUŽBA / TAJNIŠTVO

Rad sa strankama: 8,00 do 11,00 sati i od 13,00 do 15 sati

-----

ČLANICE SAMOBORSKOG ŠPORTSKOG SAVEZA I NJIHOVI PREDSTAVNICI U SKUPŠTINI ZA MANDATNO RAZDOBLJE 2013. - 2017.

1.

Atletski klub Samobor 2007.

Gordana Kosmat

2.

Brdsko biciklistički klub Šišmiš

Luka Čanak

3.

Društvo za športsku rekreaciju Samobor

Ivica Bezjak

4.

Gimnastički klub Samobor

Martina Bublić

5.

HPD Japetić

Darko Domotorffy

6.

Judo klub Samobor

Josip Šančić

7.

Karate klub Bregana

Goran Romić

8.

Karate klub Samobor

Davor Cipek

9.

Karate klub Mladost

Liljana Šurbek Bošnjak

10.

Košarkaški klub Samobor

Miro Kelečić

11.

Kickboxing klub „TNT“ Samobor

Nenad Šančić

12.

Motocross klub TRP Marović

Dragutin Marović

13.

Nogometni klub Bregana

Renato Tančak

14.

Nogometni klub Galgovo

Damir Rudar

15.

Nogometni klub Klokočevac

Marijan Kumer

16.

Nogometni klub Samobor

Niko Kujundžija

17.

Nogometni klub Samoborski Otok

Zdravko Šprajc

18.

Nogometni klub Rakov Potok

Marko Brodar

19.

Nogometni klub Zrinski

Mladen Vlahović

20.

Odbojkaški klub Samobor

Domagoj Krnić

21.

Orijentacijski klub Japetić

Franjo Budi

22.

Rukometni klub Rudar

Dario Gaća

23.

Rukometni klub Mladost 09

Nikolina Grom Rađa

24.

Rukometni klub Sveti Martin P/O

Ivica Žitković

25.

Skijaški klub Samobor

Nenad Banjanin

26.

Streličarski klub Samobor

Lana Koller Fundelić

27.

Stolnoteniski klub Samobor

Krunoslav Znika

28.

Šahovski klub Samobor

Žarko Adamek

29.

Školski športski savez Samobora i SN

Saša Kolman

30.

Športski auto klub Samobor

Antun Laušin

31.

Športski plesni klub Samobor

Anita Matijaščić

32.

Športsko ribolovno društvo Samobor

Dražen Martić

33.

Taekwondo klub Samobor

Boris Makarun

34.

Teniski klub Bojan

Igor Kos

35.

Teniski klub Samobor 1890

Vlado Bašić

36.

Ustanova Sportski objekti Samobor

Vladimir Čerkez

37.

Ženski rukometni klub Samobor

Hrvoje Franjkić

Info
Udruge članice